Giro d’Italia-A nagy visegrádi befutó

Giro d'Italia 2022-A nagy visegrádi befutó

A Giro az országúti kerékpársport egyik legnagyobb versenye: évről évre több száz országban több millió ember drukkol személyesen vagy a tévé képernyője előtt a verseny egész időtartalma alatt.

Idén Magyarországról rajtol a verseny és három napon át országunk ad otthont ennek a nagyszerű megmérettetésnek, így mi is testközelből tapasztalhatjuk meg ezt a fergeteges élményt! A háromhetes körversenyen 22 nemzetközi csapat versenyzői vesznek részt. A francia Groupama-FDJ csapat tagjaként szurkolhatunk Valter Attilának, aki a tavalyi versenyek hihetetlen teljesítményt nyújtott, illetve az olasz csapatot (EOLO-KOMETA) erősítő Dina Márton és Fetter Erik is a mezőnyben fognak tekerni.

A Giro nem csak egy verseny, hanem az olasz hagyományoknak köszönhetően egy kész népünnepély; már a rajt előtt hetekkel buszokkal járják a szervezők az érintett településeket és rendezvényeket tartanak, a verseny napjain pedig kész fesztiválhangulat uralkodik el mindenhol: minden rózsaszínbe öltözik és egész napos programokkal várják a szurkolókat, turistákat! A Giro mindenképp egy felejthetetlen élmény kicsiknek és nagyoknak egyaránt, függetlenül attól, hogy elkötelezettjei vagyunk-e ennek a sportnak vagy nem.

Május 6-án sok szeretettel várunk mindenkit Visegrádra, az első befutó helyszínére, egészen biztosak vagyunk benne, hogy nagyszerű fiesta kerekedik nálunk is!

Érkezés előtt érdemes informálódni, hogy mikor és hogyan lehet bejutni a verseny területére, hol lehet parkolni, mikor lehet kijutni a városból (a verseny napján lesznek lezárások):

https://www.visegrad.hu/aktualis/esemenyek/giro-ditalia-visegrad-befuto-tajekoztato

Érdemes továbbá követni az esemény hivatalos Facebook oldalát, ahol naprakész információkkal várnak mindenkit a versennyel kapcsolatban:

https://www.facebook.com/girohungary2022/

Fotó forrása: visitvisegrad.hu