Gyakran ismételt kérdések

MI AZ AZ E-BIKE (PEDELEC) ÉS MIÉRT JÓ NEKEM?

Elektromos rásegítéssel működő kerékpár. Segít olyan helyekre eljutni, ahová csak nehezen vagy egyáltalán nem tudunk normál kerékpárral. Minden korosztály számára élvezetesebbé teszi a sporttal töltött időt. A rásegítést egy kis elektromotor adja, de csak akkor, ha mi is tekerünk. Tehát ez nem egy robogó! Aki tud kerékpározni, annak az ebikekal sem lesz gondja. Fékezéskor a motor is megáll, tehát teljesen biztonságos. A rásegítés 25 Km/ó sebességig hajt, e felett a motor kikapcsol és normál kerékpárként suhanhatunk tovább. Egy feltöltéssel, használattól függően 60-140 km-t tehetünk meg.

HÁNY RÉSZTVEVŐ VAN EGY TÚRÁN?

Túráink 3 főtől indulnak el és összesen 12 fővel (plusz 2 túravezető) tudunk számolni.

MILYEN ERŐNLÉT ÉS TAPASZTALAT SZÜKSÉGES A TÚRÁKHOZ?

Ha hagyományos kerékpáron tudsz tekerni, akkor semmi akadálya, hogy a túrákon részt vegyél. Mivel túravezetővel tekertek, mindenki egyéni képességeit igyekszünk szem előtt tartani egész túra alatt (nem hagyunk el senkit, ne aggódjatok). Háromféle nehézségű túránkon mindenki megtalálja a tudásának megfelelőt, a túra leírásoknál kaphatsz erről információt, de kérdezd nyugodtan kollégáinkat, ha bizonytalan vagy.

Egyetlen kitétel van; kerékpárjaink maximum 100kg-ig terhelhetőek.

KIK A TÚRAVEZETŐK?

Mindenki biztonsága érdekében tapasztalt és szakképzett túravezetővel indulunk túrázni, aki természetesen ismeri a Visegrádi hegység minden szegletét. Túravezetőink kerékpáros versenyeken edződtek és kerékpárszerelési ismereteik is vannak.

HOGYAN TUDOK TÚRÁRA JELENTKEZNI?

Jelenleg telefonon, illetve e-mail-ben tudtok túrára jelentkezni. Minden esetben írásos visszaigazolást küldünk. 

HOZHATUNK MAGUNKKAL GYEREKET?

Kerékpárjaink 150cm-es magasságtól használhatóak, illetve kerékpáros utánfutót tudunk kölcsönözni (benne van a túra díjában!), amely 5 éves korig kényelmes. 

MIT VEGYEK FEL A TÚRÁRA? KÖTELEZŐ-E A SISAK HASZNÁLATA?

Kényelmes, évszaknak megfelelő sportos ruházat ajánlott, szintén kényelmes sportcipővel (kerékpáros cipőt ne hozz magaddal, minden kerékpár taposópedállal szerelt). A nadrág vagy rövid, 3/4-es legyen vagy feszülős, hogy tekerés közben véletlen se akadjon be a hajtóműbe. Divat helyett törekedjünk a praktikumra! 🙂 Öltözetünk a túra végeztével lehet poros, saras, ezt tartsuk szem előtt!

Jó, ha van nálad egy eső vagy széldzseki, nyáron is, mert bármikor jöhet egy zápor vagy csak hűvös lehet a gyors lejtőkön!

A BUKÓSISAK VISELÉSE KÖTELEZŐ! Hozhatod a sajátodat is, de díjmentesen biztosítunk számodra egyet, ha szükséges.

Napszemüveg ajánlott, ha zavar a napsütés.

A közlekedési szabályok betartása minden esetben kötelező!

MIT VIGYEK MAGAMMAL A TÚRÁRA?

A legfontosabb, hogy soha ne üres hassal érkezz, de az sem jó, ha épp most érkezel az étteremből. Se teli, se üres hassal nem jó tekerni.

Minden kerékpáron van nyeregtáska, kis elemózsia (csoki, müzliszelet) és ivóvíz elfér benne. Ha tudod, hogy több frissítőre van szükséged (főleg a hosszabb távokon), hozhatsz hátizsákot magaddal. Túra közben több alkalommal is lesz lehetőséged inni vagy enni.

Nyáron jó, ha hozol naptejet.

MIT TARTALMAZ A TÚRÁK DÍJA?

A túra díja tartalmazza a kerékpár használatát (műszakilag felkészítve), a bukósisak kölcsönzését, a túravezetést és esetlegesen a gyermekszállító utánfutó kölcsönzését is.

A túra díja nem tartalmaz étkezést.

HOGYAN TUDOM RENDEZNI A TÚRA DÍJÁT? LE TUDOM-E MONDANI?

A díjat jelenleg vagy személyesen induláskor készpénzzel, OTP Szép kártyával vagy bankkártyával tudod kiegyenlíteni vagy előre utalással bankszámla-számunkra. Ha előre utalnál és valamiért meghiúsul a túra vagy nem tudsz részt venni rajta, akkor természetesen fel tudod használni később vagy visszatérítjük neked a túra árát.

VAN-E A KÖZELBEN ÉTKEZÉSI LEHETŐSÉG, MOSDÓ?

Visegrádon számos étkezési lehetőség található: éttermek, büfé, élelmiszerboltok. Ha mosdóra van szükséged, akkor a tőlünk nem messze található sportpályán fogsz találni.