A szezon előtt

A (z ebike-os) szezon előtt

Sajnos sem az időjárás, sem a társadalmi körülmények nem voltak mostanában túl kegyesek hozzánk, így a csoportos túráink egyenlőre nem tudtak elindulni. De ami még ennél is rosszabb, hogy sajnos mi magunk sem tudtuk mostanában tesztelgetni a gépeket. Azt gondolná az ember, hogy hát az elektromos kerékpár sem lehet bonyolultabb, mint bármelyik másik tölthető és újrafelhasználható eszköz, pedig ez nem teljesen van így. Aki olvasott már a témában, az tudja, hogy már sokféle motorral és akkumulátorral gyártanak e-bike-okat, egyrészt. Másrészt pedig borzasztóan nem mindegy, hogy Debrecen környékén tekerünk vagy itt, a Visegrádi-hegységben. Hogy meleg van, vagy épp hideg. Hogy kényelmesebbek vagy sportosabbak vagyunk-e. Amikor felmerült a túraszervezés gondolata, akkor a lelki szemeink előtt megjelentek a leendő felhasználók: ezerféle. Hobbikerékpárosok, újrakezdők, itt nyaraló turisták, idősebbek, fiatalabbak; mind-mind eltérő igényekkel és lehetőségekkel. Erre kell felkészülnünk, lehetőleg minden szélsőséget is megtapasztalni, mielőtt élesben indulnánk neki csapatokkal, hogy élvezhető és élménydús programot tudjunk szolgáltatni mindenkinek, aki eljön hozzánk. Reméljük, hamarosan gőzerővel indul meg a turizmus és akkor Visegrád is újraindul.

Az ebike hatalmas lehetőség mindenkinek, aki aktívan szeretné eltölteni a szabadidejét. Mindközben pedig csodálatos helyeken barangolni, mint amilyen például a Dunakanyar. Visegrád, a mi kis városunk szinte beleékelődik a Duna-Ipoly Nemzeti Parkba, az ember csak pár száz métert kerékpározik és máris egy olyan világba érkezik, amiről csak álmodni lehet. Ilyenkor tavasszal robbanásszerűen beindul a természet. Az erdő alja már tele van szebbnél-szebb növényekkel-virágokkal (az odvas keltike, a hóvirág, a csillagvirág, a salátaboglárka…), és lassan a bokrok, fák is magukhoz térnek és bimbót vagy levelet bontanak.
Kerékpározni minden évszakban nagyon jó dolog, de a tavasz mégis valami extra pluszt tud adni.
Reméljük, hogy sok-sok embernek tudunk majd adni szervezett ebike túráinkkal valami olyan élményt, amire szívesen emlékszik majd, vagy idézi fel másoknak.

Kerékpártúráinkról bővebb információt ezen a linken találsz.

Tervezünk tematikusabb kalandozásokat is ebike-on. Ezekről aktuálisan töltünk majd fel információt.

Ha viszont Neked van egy jobb túraútvonal ötleted, akkor tudsz hozzá kerékpárt is bérelni nálunk; hagyományosat és elektromos változatot is!