Panoráma túra

A túra a Tekerentyű Szereldétől indul. Minden túra előtt személyre szabjuk a kerékpárokat, átvesszük a fontosabb műszaki tudnivalókat, illetve azt, hogy mire kell és mire érdemes figyelni majd a túra alatt. 

Visegrádon keresztül fogunk végigtekerni, érintve a város főbb látnivalóit, ezekről nagyon szívesebben mesélünk majd rövidebben-hosszabban. A Salamon Toronynál hagyjuk el a várost, innen a természet veszi át a főszerepet. Minden évszakban változatos és szemet gyönyörködtető látványban lesz részünk. Járunk majd erdőben, mezőn. Túránk legmagasabb pontján természetesen megpihenünk majd, hogy mindenki kiélvezhesse a panorámát (Zsitvay-kilátó, Nagy-Villám sípálya teteje). Innen elkalauzolunk Benneteket egy egészen különleges és szépségében verhetetlen helyre; itt sem szűkölködünk majd kilátásban. Következő állomásunk a Vár mellett elhaladva a Panoráma autós pihenő lesz, aki nem volt még itt, bizonyosan beleszeret. Ereszkedünk tovább és bemerészkedünk az Apátkúti-völgybe, ahol találunk majd tavakat, vízesést, forrásokat. Utunk innen vissza a városba vezet majd.

Garantáltan a Dunakanyar legszebb túráját kínáljuk mindenkinek, mely szinte végig aszfaltozott úton halad, tehát különösebb technikai tudást nem igényel. A kerékpárjainkat sokszor megjárattuk erre, maximális igénybevétel mellett is bírni fogják az utat.

A túra útvonala végig a Duna-Ipoly Nemzeti Park természetvédelmi területén halad keresztül, szakvezetéssel.

A szervezett túra részvételi díja 10000 Ft/fő. A részvételi díj tartalmazza a felkészített kerékpárt, a szakvezetést, igény esetén bukósisakot.

A szervezett túrára jelentkezni lehet a 06 30 4799740 telefonszámon vagy az eltekerentyu@gmail.com email címen.

A túrán egyszerre maximum 12 fő tud részt venni (2 vezetővel), ezért mindenkit kérünk, időben jelezze a részvételi szándékát.

Az indulási ponton nem rendelkezünk nyilvános mosdóval, kérünk, hogy használd valamelyik nyilvános szolgáltató lehetőségét igény szerint (Visegrádi Sportcentrum, Mol benzinkút, Korona pékség)!